GNB iPCF


Als klantordergestuurd productiebedrijf is het noodzakelijk om een zo concurrerend mogelijk product aan te kunnen bieden met zo min mogelijk belasting van uw medewerkers. Daarnaast is het van belang dat u niet onder kostprijs levert en dat uw faalkosten sterk te reduceren zijn.

Dit is haalbaar door reeds vanaf de offerte, de basis voor de volledige procesintegratie vast te leggen. Door te gaan werken met een interactieve productconfigurator (iPCF) kan dit binnen uw bedrijf mogelijk gemaakt worden.

GNB heeft een module ontwikkeld waarmee u een volledige procesintegratie kunt realiseren in Ridder iQ Business Software. Met de iPCF wordt er een verregaande verkoop- en productieondersteuning voor klantordergestuurde producten gerealiseerd.

De iPCF biedt u onder andere de volgende voordelen:

  • Grote foutenreductie door standaardisering
  • Volledige dynamische productopbouw
  • Tijdwinst in de gehele keten
  • Parametrisch bepalen van de juiste verkoopprijs
  • Naadloze overdracht van verkoop naar productie

U kunt zeer snel de productstructuur, kostprijs, verkoopprijs en specificaties automatisch laten configureren. De iPCF stelt Ridder iQ gebruikers in staat om volledig zelf, dynamisch een interactieve productconfigurator in te richten en te onderhouden, waarbij men niet afhankelijk is van scripting en/of extra maatwerk.

Features

Interactieve gebruikersinterface
Onder de te configureren eindproducten kunnen variabelen (gebruikersvragen) en beschikbare bijbehorende opties (mogelijke antwoorden) gedefinieerd met daarbijeventueel de voorkeurswaarden. Tevens zijn afhankelijkheden in de vorm van uitsluitingen vast te leggen tussen variabelen en/of opties, zodat foutieve invoer voorkomen kan worden. De uitgesloten keuzes blijven wel zichtbaar, maar zijn niet meer te selecteren. Dit bevorderd het goed kunnen bepalen van de uiteindelijke mogelijkheden.
De afhankelijkheden zullen na elke gebruikersselectie worden geëvalueerd, zowel “top-down” als “bottum-up”

Offertes of orders
De gebruiker kan in Ridder iQ de geïntegreerde iPCF starten na het ingeven van een configureerbare stuklijst op een verkoopofferte of verkooporder. Hierbij heeft deze stuklijst in de basisinstellingen een artikelrelatie. Bij dit artikel zijn éénmalig variabelen en opties geconfigureerd, eventueel met afbeeldingen en afhankelijkheden.

Parametrische productstructuur
Bij het opstarten van de iPCF wordt het scherm dynamisch opgezet, zodat de vastgelegde variabelen en eventuele bijbehorende opties van het te configureren artikel worden weergegeven. De gebruiker vult deze in, waarbij tevens afhankelijkheden visueel gemaakt worden. Hierna wordt er, ten opzichte van de gekozen variabelen en opties, een unieke parametrische productstructuur (eventueel met revisies) op de verkoopofferte- of verkooporderregel gegenereerd door op de achtergrond gebruik te maken van een dynamische tussenlaag. Deze productstructuur kan bestaan uit bijvoorbeeld artikelen, diversen, bewerkingen, uitbestedingen en (parametrische) substuklijsten.
Daarnaast is het mogelijk dat de specificaties en verkoopprijs van het geconfigureerde product automatisch wordt bepaald.

Prijsaanpassingen en offerterevisies
Wanneer uw klant een aanpassing wenst in de productconfiguratie dan kunt u de iPCF nogmaals opstarten en de aanpassing doorvoeren in een offerterevisie. De productconfiguratie, specificaties en verkoopprijs zullen wederom dynamisch worden bepaald en vastgelegd. Dit met de op dat moment geldende variabelen en opties van het product en met de huidige calculatieprijzen van de onderliggende artikelen, diversen, bewerkingen, uitbestedingen en (parametrische) substuklijsten.
Hiermee kunt u uw klant snel en foutloos meerdere offertes met verschillende configuraties, specificaties en prijzen van uw product aanbieden.

Nieuwsgierig naar wat iPCF voor u kan betekenen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij de verkoopafdeling van GNB B.V.

Telefoonnummer: +31 (0)527 62 42 62.
E-mail: info@gnb.nl

Indien u ons contactformulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.