Barcode uren

Registreert u uw werkuren nog steeds handmatig? Dat heeft grote nadelen. Want vaak registeren medewerkers hun uren later dan de gereedmelding. Ze vergeten dit veelal tijdens een order, project of bewerking. In zo’n situatie komt de administratieve status van de order niet overeen met de werkelijke status. Het kost veel tijd om weer een actueel overzicht te krijgen. Ridder iQ barcode Uren maakt het u gemakkelijk. Deze module boekt en verwerkt de uren direct op een (deel)order of project, werknemer en bewerking. Registratie wordt niet meer vergeten en uren kloppen altijd. En omdat u realtime inzicht hebt de bedrijfsplanning, kunt u slimmer plannen. Uiteindelijk verhoogt dit de productiviteit en verlaagt dit de kosten.

Module voor inzicht in gemaakte uren

Ridder iQ Barcode Uren is bedoeld voor maakbedrijven die tijdens productie en bij oplevering van een project of product goed inzicht willen in de uren die medewerkers hebben geïnvesteerd.

Zo werkt Ridder iQ Barcode Uren

Elke werknemer heeft een persoonlijke barcodepas of RFID. Hij scant de barcodes, waarna het systeem de mutaties direct registreert. Dit scheelt tijdrovende handmatige urenadministratie. Ridder iQ herkent de werknemer en het bijbehorende rooster. De module geeft meteen aan of de uren binnen het werkrooster van de medewerker vallen. Is dit niet het geval, dan ziet het systeem deze uren als overuren of als tijd voor tijd. Daarbij houdt de module rekening met diverse soorten overuren en bijbehorende tarieven.

Aanwezigheid

Ridder iQ Barcode Uren heeft meer functionaliteiten dan alleen de communicatie met de scanner. Zo kan het systeem de aanwezigheid registreren en is de terminal (de klokterminal of het scanstation) uitgerust met een RFID-ontvanger. Deze ontvanger maakt het mogelijk de boekingen door te voeren met een pasje of een ‘druppel’.

Combi order

Bewerkt u in één bewerking meerdere orders tegelijk? Dan kunt u dat ingeven met de barcodescanner. Dankzij combi-orderfunctionaliteit verdeelt de module de uiteindelijk gewerkte uren gelijkmatig of op basis van voorcalculatie over de orders.