CAD integratie

Werken bij uw bedrijf meerdere engineers die tekenen in een 2D of 3D CAD-pakket? En willen zij hun stuklijsten niet dubbel invoeren? Ridder iQ CAD Integratie biedt de oplossing. Ons ERP-pakket is daarmee onder meer te integreren met HiCAD, Inventor, Solid Works en Solid Edge.

Voor maakbedrijven met CAD-engineers

Ridder iQ CAD Integratie is ontwikkeld voor maakbedrijven met meerdere CAD-engineers.

Zo werkt Ridder iQ CAD-integratie

Stuklijsten genereren

Met Ridder iQ CAD Integratie kunt u in de engineeringsfase al basisinformatie raadplegen die beschikbaar is in het ERP-systeem. Op deze manier hebben engineers direct inzicht in bijvoorbeeld de kost- en levertijd van artikelen. Dit maakt kostenbewuste engineering mogelijk.

Data direct beschikbaar

Tijdens het ontwerpen van een assembly kan de engineer de stuklijst (BOM) al aanmaken in Ridder iQ en voorzien van de juiste data. DXF-, STEP- en PDF-bestanden worden direct op detailniveau overgezet naar Ridder iQ. Daardoor is deze data direct beschikbaar, bij zowel inkoop, productie als assemblage. Zo verkort u uw werkvoorbereidingsproces met een factor 10.

Onderdelen en samenstellingen koppelen

De engineer kan de stuklijsten aanmaken vanuit een samenstelling op basis van de tekening van uw CAD-systeem. Onderdelen en samenstellingen kunnen eenvoudig worden gekoppeld met artikelen in Ridder iQ.

Artikel- en stuklijstgegevens plaatsen

Zodra de CAD-tekening is aangemaakt, kan de engineer vanuit Ridder iQ artikel- en stuklijstgegevens plaatsen in de tekening. Nadat de tekening is opgeslagen, heeft het onderdeel kennis van Ridder iQ-gegevens. Een tekening kan een part (één onderdeel) of een assembly (samenstelling) zijn. Bij een assembly zijn deze gegevens gelijk aan die van de stuklijst in Ridder iQ. Alle gegevens waaruit deze samenstelling is opgebouwd, komen direct in Ridder iQ.