Liquiditeitsprognose

Liquiditeitsprognoses zijn natuurlijk cruciaal voor uw maakbedrijf. Bij het afspreken van betalingstermijnen met uw klanten en leveranciers heeft u direct inzicht nodig wanneer u en hoeveel u voorfinanciert. Heeft u hierin onvoldoende inzicht, dan kan dit leiden tot financiële problemen. Ridder iQ Liquiditeitsprognose biedt uitkomst. Met één druk op de knop heeft u een actueel inzicht in uw situatie.

Zo werkt Ridder iQ Liquiditeitsprognose

De module Ridder iQ Liquiditeitsprognose is compleet geïntegreerd in Ridder iQ. Vanuit dit ERP-pakket heeft u direct inzicht in alle posten vanuit uw financiële systeem, en daarmee in alle te verwachten inkomsten en uitgaven. U kunt in Ridder iQ Liquiditeitsprognose ook zelf handmatig rekeningcourant-posten invoeren die betrekking hebben op uw liquide middelen. Denk hierbij aan de maandelijkse salarisposten als uitgaven en eventuele subsidies aan inkomsten. Met één druk op de knop start u een liquiditeitsprognose. Een proces dat bij vele bedrijven uren kan duren.

Bedrijfsbreed of per project

De liquiditeitsprognose is zowel bedrijfsbreed als per project (mits de module iQ Projectmanagement aanwezig is in uw licentie) op te starten. Zo heeft u op elk niveau dat er toedoet meteen de juiste informatie beschikbaar.