Projectplanning

Projectgestuurd produceren is een proces binnen de maakindustrie. Het vraagt om continue afstemming tussen engineering, inkoop, productie & assemblage en de benodigde resources. Als dit niet optimaal verloopt, dan ontstaan vertragingen in de productie, en daarmee in de levertijden. Hoe beheert u uw projecten eenvoudig? Maak kennis met Ridder iQ Projectplanning. Hiermee heeft u realtime inzicht in alle lopende projecten. De planning is multi-using. U kunt dus met meerdere personen tegelijk plannen. Dit in tegenstelling tot veel andere planpakketten.

Voor projectmatig werkende bedrijven

Ridder iQ Projectplanning sluit naadloos aan bij de praktijk van projectmatige werkende maakbedrijven.

Zo werkt Ridder iQ Projectplanning

Ridder iQ Projectplanning biedt een ‘state of the art’-vierpanelen-planningscherm. Hierop ziet u in één grafisch overzicht uw projecten, inclusief projectstructuren, uw Gantt-chart, de beschikbare resources en de capaciteit van de resources. Met ‘drag and drop’ wijst u budgetten, activiteiten, bonnen en bewerkingen eenvoudig toe aan afdelingen en medewerkers. Met Ridder iQ Projectplanning maakt u een grove planning met budgetten en afdelingen (bijvoorbeeld in de offerte fase). En: een planning tot in de kleinste details op bewerking- en medewerkersniveau. Dankzij diverse slimme indicatoren ziet u meteen de knelpunten en stuurt u waar nodig adequaat bij.

Veel meer dan een planning

Ridder iQ Projectplanning biedt u realtime inzicht in onder meer bezetting, financiële voortgang, voor- en nacalculatie en leverdata. De projectfunctionaliteit is heel uitgebreid. Immers, projectmatig werken gaat veel verder dan het aanmaken van een project en van een planning. Ridder iQ Projectplanning kan daarom veel meer! Zoals het maken van projectdefinities, projectcalculaties, Work Breakdown Structures (WBS, inclusief budgettering en voortgang), projectplanning, rapportages en liquiditeitsprognoses.

Uitgebreide mogelijkheden

Met Ridder iQ Projectplanning heeft u continu grafisch inzicht in de voortgang van uw fases, budgetten, mijlpalen (deel)orders, de aanwezigheid van materialen en de belasting op de resources van uw bedrijf. Altijd realtime. Ridder iQ Projectplanning is compleet geïntegreerd met onze modules Productieplanning en Service & Onderhoud.